2022-10-27

Vad händer i Smålands Gille? Nr. 2


Efter ett positivt gensvar på första utskicket har vi beslutat fortsätta med periodiska utskick om våra aktiviteter.


4 oktober, damsektionens tisdagssammankomst.

19 medlemmar hade en trevlig kväll med mycket skratt och sång. Rune Fredriksson ledde allsången, berättade och sjöng smålandsvisor.

18 oktober, Studiecirkeln om Smålands Gille.

Drygt 20 personer hade trotsat regnet och kommit till upptaktsträffen för studiecirkeln. Stig Fredriksson guidade oss på en promenad i Smålandsgårdens omgivningar och berättade om Slottsskogens historia och lite om djurlivet.

Därefter bjöds vi på fika medan Stig visade och berättade om ett bildspel med gamla vykort med motiv från Slottsskogen (en länk till bildspelet finns på hemsidan)

Avslutningsvis delades deltagarna in i två grupper och fick information om kommande träffar.

Det finns fortfarande plats för några flera deltagare så nya deltagare är välkomna att kontakta Kenth Allansson antingen via mail ke.all@hotmail.com eller på telefon 072-514 12 22.

20 oktober, ärtmiddag.

Det var hög stämning när 33 personer, varav fyra gäster, hade samlats till ärtmiddagen. Journalisten Christian Olsson, mest känd från radiosporten, berättade med många anekdoter om sitt yrkesliv. Vi fick en mycket charmig och underhållande berättelse, som inspirerade till många frågor.


Kommande aktiviteter


7 respektive 15 november, studiecirklar om Smålands Gille.

Då skall vi, i två grupper, under Sven Wallerstedts ledning ”botanisera” i Gillets historia.

8 november, damsektionens tisdagssammankomst.

Sölve Kajanus, välkänd för många göteborgare, berättar om ”En familjs uppgång och fall i Kalmartrakten”

17 november, ärtmiddag.

Till den sedvanliga menyn kommer Kenth och Kenth att leda ett musikquiz med kopplingar till Småland och Gillet. Fina priser utlovas.

20 november, öppet hus med servering och försäljning av hembakat bröd.

Sista chansen i år att äta vår goda ostkaka i stugan. Det är ett utmärkt tillfälle att göra en utflykt, träffa goda vänner och njuta av Slottsskogen och den fina Smålandsgården. Ni har kanske några i bekantskapskretsen som gärna skulle vilja följa med. Bjud in dem. Vi har tagit hem extra mycket ostkaka så att det ska räcka till alla.

För att visning och servering ska fungera bra behöver vi personal som kan hjälpa oss. Inga förkunskaper kärvs! Jag ber alla som kan tänka sig att hjälpa till att kontakta Marianne Lindgren mailadress lindgrenmarianne77@gmail.com eller tfn.070-645 07 22.

Vi säljer ju också hembakat bröd och liknande. Det finns en trogen skara medlemmar som bakar och förser oss med varorna. Det vore mycket värdefullt om ännu flera kan hjälpa till med bakningen.

10 december julbord

Enligt den nya traditionen serveras glögg i Smålandsstugan och julbordet i Gräfsnäsgården. Det blir gemytlig samvaro, underhållning och god mat till ett subventionerat pris. I år blir det extra högtidligt eftersom vi får besök av ett mycket proffsigt luciatåg från Wendelsbergs folkhögskola. Boka in dagen redan nu. Inbjudan kommer via mail och på hemsidan senare.


Gilleshälsningar

Kenth Jendhammar