2022-10-03

Vad händer i Smålands Gille?

Efter ett första halvår 2022 som kraftigt stördes av Coronapandemin är styrelsen fast besluten att genomföra programmet för andra halvåret som vi har annonserat på hemsidan och i plånboksinlägget. Vi vill nu berätta lite om aktiviteter som genomförts den senaste tiden och om vad som kommer att hända närmast.

Sommarresan 20 augusti

I år blev det en resa med 28 deltagare till bygden omkring Värnamo. Vi hade tur med vädret, besökte flera intressanta platser och hade mycket trevligt tillsammans. Ett referat av resan finns på hemsidan.

Kulturkalaset veckoslutet 1 – 4 september.

Genom ett samarbete med Slottsskogen och Göteborgs stad hade vårt traditionella firande av Folknöjesdagen bakats in i det nya Kulturkalaset.

Smålandsgården hade öppet hus under fredagen och lördagen. På söndagen, Folknöjesdagen, hade vi också öppet hus och serverade ostkaka och kaffe. Totalt hade vi över 500 gäster under de tre dagarna. Ostkakan, cirka 100 portioner, såldes slut på söndagen och uppskattades verkligen av gästerna. Arrangemanget höll Marianne Lindgren i men det hade inte varit möjligt att genomföra utan insatser från ett 10-tal av Gillets medlemmar. Ett stort tack!

Damsektionens tisdagssammankomst 6 september

Nästan 20 damer deltog. Som komplement till sedvanligt umgänge och förplägnad berättade Marianne om historien bakom de vita linnedukarna i stugans tak och Stina om några inventarier.

Gillesgolfen 7 september

Årets gillesgolf spelades på Delsjö Golfklubb. Vi var 10 deltagare som stortrivdes med sällskapet, det fina vädret och den välskötta banan. Jag hade tur i tävlingen, så Lennart V Johanssons vandringspris kommer att stå bredvid min TV till nästa år.

Ärtmiddag 22 september

28 personer deltog i höstens första ärtmiddag. Vi hade mycket god stämning och till kaffet talade Bengt Inghammar mycket uppskattat och tänkvärt om Tro och vetenskap.

Kommande aktiviteter


Damsektionens tisdagssammankomst 4 oktober

Tillsammans med Vaggerydssonen Rune Fredriksson får vi sjunga och lyssna till sånger med småländsk anknytning.

Teaterkväll 6 oktober

17 gillesmedlemmar ska gå på Göteborgs stadsteater och se Don Juan.

Teaterkvällarna har blivit ett mycket uppskattade och vi har ambitionen att återkomma när vi tror att programmet passar oss.

Studiecirkeln om Gillet och Smålandsgården startar 18 oktober

På första träffen kommer Stig Fredriksson att berätta om och ta med oss på en vandring i Slottsskogen. Därefter berättar vi om hur fortsättningen är upplagd. Det finns några platser kvar så man kan fortfarande anmäla sig till Kenth Allansson antingen via mail ke.all@hotmail.com eller på telefon 072-514 12 22.

Ärtmiddag 20 oktober

Sportjournalisten Christian Olsson kommer att berätta om händelser och möten från sitt yrkesliv på radion. Vi tror att det blir fullbokat så anmäl er i god tid till Carl David Sandberg via mail carldavidsandberg@outlook.com eller telefon 0768-93 48 78.

Julbord i Gräfsnäsgården 10 december

Det är en god idé att redan nu reservera lördagen 10 december i almanackan. Som vanligt kommer Gillet att subventionera priset och det kan vara ett utmärkt tillfälle att bjuda med sin partner eller en god vän.

Fortsättning?

Om vi uppfattar ett positivt gensvar på detta inlägg tänker vi publicera sådana i fortsättningen. Jag hoppas att vi ses snart i Smålandsstugan.

Gilleshälsningar
Kenth Jendhammar