2024-05-18

Sparkassans dag 16 maj 2024

Kenth Jendhammar och Åke Fransson vid tombolan
Smålandsstugan var full till sista plats när Smålands Gilles Sparkassa hade årsstämma, vårmiddag och vinstutlottning. Kvällens värd Åke Fransson, Sparkassans ordförande, hälsade välkomna och ledde sedan hela arrangemanget avslappnat och trevligt.

Årsstämman inleddes med en tyst minut för gillesbrodern och vice ordföranden i Gillets styrelse Allan Andersson som avled den 11 maj efter en kort tid på sjukhus.

Verksamhetsberättelsen och räkenskaperna fastställdes. Enligt revisorernas förslag beviljades styrelsen ansvarsfrihet för 2023 års verksamhet. Sparkassans värdepappersportfölj, som finansierar vinstutlottningen, har ett marknadsvärde på drygt 450 000 kr.

Till revisor efter Allan Andersson nyvaldes Carl David Sandberg. Övriga styrelseledamöter och revisorer omvaldes.

Därefter serverades en utsökt vårmiddag med Gubbröra, helstekt oxfilé med klyftpotatis och Bearnaisesås. Man kunde välja mellan rödvin och olika måltidsdrycker. Köttet var fantastiskt mört och vällagat. Det allmänna omdömet var att vinet ”gifte sig” fint med maten och att kökspersonalens service höll högsta klass.

Kvällens höjdpunkt var ändå vinstutlottningen. Dragningen sköttes av Åke Fransson och Kenth Jendhammar. Jan Fröberg var protokollförare med Mona Olofsson och Christer Dahlquist som kontrollanter.
Rune Lundberg med
emballerad Gula Änka

52 vinster till ett sammanlagt värde på 22 000 kr lottades ut. Eriks grindslant gick till Björn Klang och det prestigefulla priset Klaës flaska – en flaska Veuve Clicquot (Gula Änkan) – gick till Rune Lundberg.

Leif Erlandsson läste upp ett mail från Klaës Arne Reinhold, son till instiftaren till Klaës Flaska, med löfte om en donation som skulle säkra finansieringen av Claes flaska för framtiden.

Kvällen avslutades som vanligt med Smålandssången. Därefter gick vi ut i den sköna sommarkvällen mätta och belåtna. Några av oss en smula rikare.

/Kenth Jendhammar