2022-06-24

Årets smålänning - Lena Philipsson – en fantom i stadsbilden


Hon är trött på att stryka längs husväggar med solglasögonen och sjalen som en Greta Garbo. Hon vill inte gömma sig mer. Men vem är hon då, den nya Lena PH?


Lena Philipsson gästar Söndagsintervjuns Martin Wicklin och pratar om att vara i offentlighetens ljus och längtan efter att bli begriplig. Foto: Hedda Axelsson

I Sveriges Radios Söndagsintervjun möter du personen bakom offentlighetens mask i journalistikens mest grundläggande form – intervjun.

Programledare är Martin Wicklin.
Producent: Ulrika Stenström.

Lena Philipsson växte upp i Vetlanda och slog igenom som 20-åring med “Kärleken är evig” i Melodifestivalen 1986. Sedan dess har hon varit med tretton gånger till i tävlingen, släppt skiva efter skiva, satt upp krogshower, spelat med symfoniorkestrar och etablerat sig som en av våra största folkhemsstjärnor.

Förutom att skriva sina egna låtar och sy sina egna kläder har hon jobbat med helheten i showerna hon satt upp, tagit egna pressbilder och gjort musikvideos. Nu är hon aktuell med självbiografin “I händelse av min död” och i sommar är hon en av artisterna som medverkar på Diggiloo-turnén.