2024-03-08

Fössta tossdan i mass - Smålands nationaldag

Alf Ivarsson
Olof Olsson
Fössta tossdan i mass firade vi Smålands nationaldag. Smålandsstugan var fylld till sista plats. Många gäster kom tidigt för att försäkra sig om de bästa platserna. Måltiden inleddes traditionsenligt med Gulaschsoppa á la Johnnie. Därtill serverades vin, öl eller bordsvatten. Vi tyckte att soppan blir godare för varje år. Även erfarna kockar kan tydligen utveckla sina färdigheter och ta smakupplevelsen till nya höjder.

Därefter serverades kvällens signaturrätt - Massipantåta - som även i år hade bakats av Olof Olsson. Vi fick stora delikata bitar och den allmänna meningen var att årets tåta var den krämigaste och godaste vi har serverat. Röster höjdes för att redan nu beställa tåtor till nästa år.

Kvällens höjdpunkt var trubaduren Alf Ivarsson, som tog oss med på en musikalisk resa genom Småland. Han ”stannade” på välkända platser, berättade en anekdot om varje plats och sjöng en sång med koppling till berättelsen. En perfekt underhållning på Smålands nationaldag. Sångerna var mycket välvalda och många ledde på olika sätt våra tankar till Småland. Alf var en mycket trevlig bekantskap som vi hoppas få träffa flera gånger.

Kvällen avslutades naturligtvis med tack till köks- och serveringspersonalen som alla fick högsta betyg. Därefter sjöng vi Smålandssången och gick ut i vårkvällen med ett leende på läpparna.

/Kenth Jendhammar