2024-05-09

Smålands Gille högtidlighöll Kristi Himmelsfärdsdag med Öppet Hus och servering i Smålandsstugan.

Mer än 150 personer hade trotsat det osäkra och lite kylslagna vädret och kommit till Smålandsstugan. Flertalet passade på att njuta av ostkakan och kaffet men många tittade bara in för att se den vackra stugan och höra berättelserna om ursprung m. m.

Idag var det en extra utmaning för Gunhild att guida eftersom det inte var gott utesittarväder så stugan var full med gäster som åt ostkaka.

Det var särskilt roligt att många av Gillets medlemmar mötte upp, ibland tillsammans med familj eller goda vänner. Någon berättade att hon hade som tradition att äta ostkaka i Smålandsstugan med barnbarn.

Vi var sammanlagt 12 funktionärer på plats, under Marianne Lindgrens erfarna ledning, så hela arrangemanget fungerade smidigt. Särskilt roligt var att tre nya medlemmar hade svarat på vårt upprop och gjorde en värdefull arbetsinsats under dagen.

Serveringen gav Gillet intäkter på ca. 5 000 kr. Lika viktigt är att vi skapade många trevliga möten och att många besökare i Slottsskogen fick möjlighet att bekanta sig med Smålandsstugan.

/Kenth Jendhammar